Nordisk servitör

Med praktik varvad med teori utbildas du i serverings-, försäljnings-, kassa- och gästserviceuppgifter för olika typer av restauranger. Under studietiden får du arbeta i verklig restaurangmiljö och vi deltar i olika arrangemang.

Utbildningen ger dig bland annat kunskaper om

  • uppduknings- och avdukningsregler samt konsten att dekorera
  • rutiner med olika betalningsmedel och ekonomin.
  • ansvarsfull alkoholhantering och kunskap om olika drycker
  • gastronomiska facktermer.
  • projektarbete
  • organisationen i restaurangen

 

Läs även Arbetsförmedlingens information och se yrkesfilm om servitörsyrket>>

Servitörsutbildningen är en arbetsmarknadsutbildning. Du söker till utbildningen hos arbetsförmedlingen som även kan ge mer information. 

Du som är intresserad av restaurangutbildningarna, och inskriven på arbetsförmedlingen, har möjlighet att komma på studiebesök till oss genom Arbetsförmedlingen

Examen

Examen Sverige

Ingen formell examen. Betyg i vissa yrkeskurser inom gymnasieskolans restaurang- och livsmedelsprogrammet. Se Skolverkets restaurang- och livsmedelsprogrammet.

Examen Finland

Se Utbildningsstyrelsens examenskrav för grundexamen inom restaurang- och cateringbranschen

Examen Norge

Tverrfaglig eksamen enligt Utdanningsdirektoratets program för Kokk-og servitørfag vg2. Se Utdanningsdirektoratets Kokk-og servitørfag.

Kontakt

Alexandra Töyrä

+46 72 555 70 47

restaurang@utbnord.se


Utbildningsort

Övertorneå

Utbildningslängd

Individuell utbildningstid beroende av tidigare förkunskaper och individuella val.

Yrkesutgångar

Servitör, servitris
By Formsmedjan. Powered by Yago